Naturvidenskabsfestival: Rensning af spildevand // uge 39

Vores liv før og efter: Vi skal ikke længere tilbage end til 1960’erne, før vi i Sønderborg Kommune begyndte at rense vores spildevand.

Målgruppe

Varighed

2 timer
Dykker rækker hånd ud, stock, unsplash

Om forløbet

Vi skal ikke længere tilbage end til 1960’erne, før vi i Sønderborg Kommune begyndte at rense vores spildevand. Først blev spildevandet kun renset for store ting, men senere hen kom biologisk rensning til – til glæde for miljøet.

Forløbene er en del af Naturvidenskabsfestivalen og kan kun bookes i uge 39

Se mere om naturvidenskabsfestival på houseofscience.dk og naturvidenskabsfestival.dk

Det kan du lære

Vi følger vandets vej rundt på anlægget. Vi slutter af med at prøve at bygge en vandlås for at blive klogere på, hvorfor det kan lugte fælt på et renseanlæg, men ikke (så længe) på et toilet.

Foto af Mette la Cour

Din formidler

Hej, jeg hedder Mette og jeg er formidler i Sonforce. Sonforce er både for skoler, børnehaver, foreninger og andre interesserede. Sammen sikrer vi, at forløbet i Sonforce passer præcis på det, som du ønsker, at det skal understøtte.

Book et forløb

Loading...
Blyant og papir, stock, unsplash

Spørgsmål og svar

Hvor foregår det?

Du kan se hvor det enkelte forløb foregår, øverst på siden. 

Her finder du vores adresser

Hvad koster det?

Forløbene hos Sonforce er gratis.

Hvor mange kan deltage?

Det er god plads til omkring 20 deltagere, men på nogle forløb kan vi godt være lidt flere. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Skal vi have noget med?

Nej. I de forløb hvor der anvendes materialer, stiller vi materialer til rådighed. Rundvisninger foregår dog for en stor dels vedkommende udendørs, så praktisk tøj anbefales.