Vandets vej – fra grundvand til drikkevand

Vi gennemgår de processer, vandet skal gennem for at komme fra grundvandet til forbruger.

Målgruppe

Varighed

2 timer

Om forløbet

Det er dejligt, at der kommer rent drikkevand ud af hanen, når vi tænder for den. Men de færreste af os kender faktisk til de processer,s om går forud for vores rene vand. I dette forløb gennemgår vi de processer, vandet skal gennem for at komme fra grundvandet til forbruger som det rene vand.

Forløbet afholdes på Gråsten Vandværk, hvor vi kan gå rundt og se selve vandværket for at få en bedre forståelse for processerne. Vil I meget gerne have forløbet, men ikke har mulighed for at komme til Gråsten Vandværk, så er det muligt at holde forløbet i Sonforce.

Det kan du lære

Eleverne lærer om fremtidens drikkevandsforsyning og om den enkeltes vandforbrug.

For udskolingen:

Dette forløb passer ind i følgende fællesfaglige fokusområde: Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget, drikkevandsforsyning for fremtidige generationer og teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår

 

Foto af Mette la Cour

Din formidler

Hej, jeg hedder Mette og jeg er formidler i Sonforce. Sonforce er både for skoler, børnehaver, foreninger og andre interesserede. Sammen sikrer vi, at forløbet i Sonforce passer præcis på det, som du ønsker, at det skal understøtte.

Book et forløb

Loading...
Blyant og papir, stock, unsplash

Spørgsmål og svar

Hvor foregår det?

Du kan se hvor det enkelte forløb foregår, øverst på siden. 

Her finder du vores adresser

Hvad koster det?

Forløbene hos Sonforce er gratis.

Hvor mange kan deltage?

Det er god plads til omkring 20 deltagere, men på nogle forløb kan vi godt være lidt flere. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Skal vi have noget med?

Nej. I de forløb hvor der anvendes materialer, stiller vi materialer til rådighed. Rundvisninger foregår dog for en stor dels vedkommende udendørs, så praktisk tøj anbefales.