Jagten på råstofferne

I grupper konkurreres om at skaffe mest viden om råstoffer og metaller, som bruges i elevernes mobiltelefoner. Et spil, hvor ressourcer og praktiske øvelser kombineres.

Målgruppe

Varighed

Ca. 3 timer inkl. spisepause

Om forløbet

Jagten på råstofferne kombinerer informationssøgning på plancher, udførelse af praktiske forsøg og opgaveløsning på tablet/smartphone, mens elevgrupperne erobrer retten til minedrift på det store verdenskort, som er spillets omdrejningspunkt.

Målet er at sætte fokus på, hvilke råstoffer der indgår i daglige forbrugsvarer, som fx elevernes mobiltelefoner, hvorfor lige netop disse råstoffer bruges, hvor de kommer fra, hvordan de udvindes, hvordan der ikke er ubegrænsede mængder af dem, og hvordan jagten på råstoffer og udvinding af råstoffer har betydning for både internationalt samarbejde og udviklingen af samfund.

Undervisningsforløbet kan ligge som en enkeltstående oplevelse, men det er oplagt at bruge enten som optakt til eller som et element i det fællesfaglige forløb omkring produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget.

Program

  • Introduktion  til temaet og dagen (30 min)
  • Første runde af spillet (45 min)
  • Pause med mulighed for spisning (30 min)
  • Anden runde af spillet (45 min)
  • Vinderudnævnelse – hvem har vundet magten over fremtidens teknologiske udvikling? (30 min)

 

 

Det kan du lære

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Foto af Mette la Cour

Din formidler

Sonforce er både for skoler, børnehaver, foreninger og andre interesserede. Sammen sikrer vi, at forløbet i Sonforce passer præcis på det, som du ønsker, at det skal understøtte.

Book et forløb

Loading...
Blyant og papir, stock, unsplash

Spørgsmål og svar

Hvor foregår det?

Du kan se hvor det enkelte forløb foregår, øverst på siden. 

Her finder du vores adresser

Hvad koster det?

Forløbene hos Sonforce er gratis.

Hvor mange kan deltage?

Det er god plads til omkring 20 deltagere, men på nogle forløb kan vi godt være lidt flere. Kontakt os hvis du er i tvivl.

Skal vi have noget med?

Nej. I de forløb hvor der anvendes materialer, stiller vi materialer til rådighed. Rundvisninger foregår dog for en stor dels vedkommende udendørs, så praktisk tøj anbefales.